Yoga vormen
Yoga is ontzettend populair tegenwoordig en bestaat in vele verschillende vormen. Eigenlijk is elke vorm van yoga een gezonde manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen, bewust te ademen en ontspanning te vinden. Natuurlijk zijn er vele onderlinge verschillen

Wil je weten welke vorm het beste bij je past, probeer dan verschillende soorten uit of lees erover om zo een goed beeld te krijgen van alle vormen van yoga.

‌De volgende vormen geef ik aan de Pastoor Koopmanweg 3:

Aerial yoga

Een ideale yogavorm voor zowel beginners als gevorderden
Ben je een beginnende yogi, dan biedt Aerial yoga (hangmatyoga) veel voordelen. Vele moeilijke houdingen in klassieke vormen van yoga worden vaak als een drempel ervaren om te starten met yoga. Je denkt misschien dat je benen in je nek moet kunnen leggen of op je handen kunnen staan om aan yoga te doen. Hoewel een goed yogaprogramma een gezonde opbouw kent, geeft het doek, ook wel hangmat of hammock, je bij Aerial yoga een optimale ondersteuning bij alle houdingen die geoefend worden. Je zweeft als het ware in de lucht, terwijl het doek je maximaal ondersteunt. Dit maakt houdingen en variaties mogelijk die anders onmogelijk zouden zijn. Aerial yoga is ideaal voor iedereen die met yoga wil beginnen en wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Ook voor meer gevorderden die houdingen wel eens op een andere manier willen ervaren en verder in een oefening kunnen komen door de ondersteuning van de hangmat.

Aerial yoga is vooral plezierig en goed voor je
Belangrijk bij alles wat je doet is dat je er wat uit haalt. Natuurlijk wil je er ook lol in hebben, want dan is de kans dat je het vaker wilt beleven een stuk groter. Aerial yoga en de ervaring van het zweven maakt dat hangmat yoga vaak veel plezier oplevert bij degene die beoefenen. Niet onbelangrijk natuurlijk. Want yoga mag dan gezond en ontspannend zijn, de kans dat je het doorzet wordt groter als je er ook lol aan beleeft.
Met Aerial yoga bouw je aan kracht, souplesse, evenwicht, je ontspant, vermindert stress en het kan bijdragen aan een vermindering van rugklachten. Daarnaast biedt Aerial yoga enkele unieke voordelen. Zo hang je in de lucht, ondersteund door een doek, wat een geheel andere drukpuntbelasting oplevert dan andere vormen van yoga. En je krijgt nog gratis massages ook.
De mogelijkheid om omgekeerd te hangen, stimuleert de doorbloeding naar de hersenen met een verfrissende geest als gevolg. Stel je voor dat je op een stressvolle dag een kort rustmomentje neemt en even onderste boven gaat hangen. Dan ben je zo weer scherp en kan je er weer fris tegenaan.

NIEUW in september:

Aerial Kids

‌Een speciale vorm van Aerial yoga speciaal voor kinderen. In een Aerial yogales voor kinderen volgen we een bepaalde les structuur, waarin mindfulness voor kinderen, spelletjes, verhalen en het werken met emoties, beelden en diverse materialen die samen met het doek te gebruiken zijn. Kortom een avontuurlijke les waarin we bewegen en chillen.

Aerial Relax en Recharge

‌Een ontspannende vorm van Aerial yoga waarbij het doek vlak boven de grond hangt. Met ontspannende oefeningen en aandacht voor ademhaling willen we het lichaam herstellen, loslaten waar spanning vastzit, bouwen aan kracht en flexibiliteit op een dieper niveau.

Stoel Yoga

‌Maak van zitten een ontspannen, gezonde bezigheid
Een stoel yogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, rolstoel, het maakt echt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Yoga maakt je krachtiger en jouw spieren sterker en soepeler. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens een Stoelyogales leer je eigen mogelijkheden te respecteren en creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruitgaan bij regelmatige beoefening.

En er volgt nog meer………


Vragen?
Contactformulier