Waarom Kinderyoga?

Kinderen groeien vandaag de dag op in een drukke maatschappij waarin ze omringd worden door vele prikkels, verwachtingen, hobby’s en verplichtingen. Het is een hele uitdaging om jezelf daarin staande te houden. Ik wil deze kinderen graag het gevoel van plezier, rust en vertrouwen in zichzelf laten ervaren door middel van speelse yogalessen voor kinderen.

Door het volgen van Kinderyogalessen kunnen ze leren wat hun talenten en eigenschappen zijn in een veilige omgeving. Kinderen mogen gewoon zijn wie ze zijn, zonder beoordeeld te worden. Wat is er mooier dan vol zelfvertrouwen en met plezier alles te kunnen aanpakken, omdat je leert dichtbij jezelf te blijven. Het is geweldig om te merken dat kinderen zich fijn voelen, rustiger zijn, minder piekeren, beter slapen en lekker in hun vel zitten. Dat is toch het allermooiste wat je je kunt wensen.

Positieve effecten van (Kinder)yoga

Kinderen die aan yoga doen: 
‌☺ worden leniger en sterker
☺ leren zich soepeler te bewegen
☺ kunnen zich beter concentreren
☺ leren goed ademen en ontspannen
☺ worden zich meer bewust van hun lichaam en gedrag
☺ maken eenvoudiger contact met zichzelf en anderen

Hoe ziet een les Kinderyoga eruit?

Bij een les kinderyoga staat plezier voorop. De lessen en houdingen worden in een veilige omgeving en op een speelse manier aangeboden. Aan de hand van diverse thema’s waarin bijvoorbeeld kleuren, dieren, seizoenen, reizen door andere landen centraal staan komen verschillende onderdelen aan bod. 

Een kinderyoga les kan bestaan uit:

☺ Opwarming
☺ Lichamelijke oefeningen in de vorm van Yogahoudingen (asana’s)
☺ Ademhalingsspelletjes en -oefeningen
☺ Zintuigenspelletjes
☺ Meditatie/visualisatie
☺ Tekenen, schilderen, kleien, knutselen
☺ Ontspanningsoefeningen

Een combinatie van inspanning en ontspanning vormt de basis van een kinderyogales. Het is geweldig om te zien hoe kinderen zelf houdingen en yogaspelletjes bedenken en hoe ze wegdromen in rustige visualisaties. Yoga klinkt misschien zweverig, maar het tegenovergestelde is waar…. Yoga zorgt er juist voor dat je stevig met beide benen op de grond blijft staan. 

Kom gerust de voordelen van yoga ervaren tijdens een proefles!

Namasté, Kirsty
Vragen?
Contactformulier