Kinderyoga

Mindfulkinderyoga

Eigenlijk kunnen Yoga en Mindfulness niet zonder elkaar. Het lukt namelijk niet om Yoga te beoefenen terwijl je met jouw gedachten ergens anders bent. Bij Mindfulkinderyoga ligt de nadruk op de aandacht. Aandacht voor de beweging, de adem en de combinatie inspanning en ontspanning. Door te leren focussen krijgen kinderen steeds meer ervaring de aandacht terug te brengen naar zichzelf. 

‌Er wordt geleerd om bewust (door de ruimte) te bewegen en rustige oefeningen worden afgewisseld met meer actieve houdingen. Kinderyogales. Door Mindfulness in een vast deel toe te passen binnen de kinderyogales kun je kinderen en jongeren extra handvatten aanbieden om stress te herkennen en reguleren, concentratie en focus te bevorderen en om op een vrije manier om te leren gaan met hun lichaam, gedachten en gevoelens. In lessen van 45 minuten tot een uur kunnen kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar en 8-12 jaar ervaren wat Kinderyoga voor hen kan betekenen. 

Peuteryoga (met volwassene)

In deze vrolijke yogalessen ontdekken peuters samen met een ouder, opa of oma op een speelse manier kinderyoga. De spelletjes, verhaaltjes en muziek worden samen met yogahoudingen, duo-oefeningen voor volwassene en kind, zintuigen en massage aangeboden op een aansprekende manier passend bij de ontwikkeling en fantasiewereld van peuters. 

‌Elke peuteryogales heeft een thema welke in alle onderdelen van de les weer terugkomt. Thema’s kunnen bijvoorbeeld uit natuur/seizoenen, dierenwereld, fantasiefiguren als kabouters, heksen etc. komen. 

‌Een peuteryogales duurt 45 minuten.

Yoga Moves
‌(Chi Freeze and Flow Yoga)

Een eigentijdse actieve, stoere vorm van Yoga voor kinderen, tieners en volwassen, waarbij we gebruik maken van de Chi Phresh yogamatjes met symbolen. 

‌Je leert de verschillende basishoudingen (asana’s) met ondersteuning van een app met een ‘Freeze and Flow game’, waarbij je verschillende levels doorloopt. Hoe hoger het level hoe meer de houdingen overgaan in een flow. Yogaflow bestaat uit meerdere houdingen die je achter elkaar uitvoert zonder pauze.

‌ Deze oefeningen worden afgewisseld met training van focus & concentratie, andere yogaoefeningen en eigen inbreng. De lessen duren 45 tot 60 minuten en zijn geschikt voor de leeftijdscategorieën 6 -9 jaar en 10-12 jaar.

Een intensieve, leuke vorm van Yoga die kinderen van deze tijd zeker zal aanspreken!

Mindfulness & Meditatie voor kinderen

Een 8-weekse cursus Mindfulness en Meditatie speciaal voor kinderen! In deze lessen worden de 7 factoren van Mindfulness op een speelse, begrijpelijke manier aangeboden. Zo komen oefeningen in aandacht en focus aan bod, waarbij gedachten, zintuigen en emoties worden behandeld. ‌

‌We werken aan meer bewustzijn van je eigen lichaam en wat er in je hoofd gebeurd. Dit doen we terwijl we stil zitten, maar ook als we bewegen. Hierbij kun je denken aan ervarings- en zintuigenoefeningen, loopmeditaties en Mindfulyoga. Bekende Mindfulness oefeningen, zoals de bodyscan, de gedachtentrein en de ademruimte worden op een praktische en gelijk toepasbare manier uitgelegd. In deze oefeningen is er aandacht voor gedachten, zintuigen en emoties. Bij het deel Kindermeditatie ligt het accent op stiltespel en korte meditaties: speelse stiltespelletjes, ademhalingsoefeningen, visualisaties/ verhalen, klankbewustzijn en zintuiglijke oefeningen worden aangeboden in aansprekende thema's.

Waarom Mindfulness & Meditatie voor kinderen?
‌In deze praktische cursus leren kinderen door het doen en ervaren van aandachts-oefeningen om meer rust te vinden in hun hoofd en lijf. Hierdoor laten ze zich minder snel afleiden door allerlei prikkels en kunnen op een meer aandachtige manier met spanningen en probleemsituaties omgaan. Daarnaast leren kinderen wat stilte-momenten zijn en de positieve werking ervan. Meditatie & Mindfulness kan thuis en op school mogelijkheden bieden bij concentratieproblemen, onrust, omgaan met boosheid, negatieve gedachten en sensitiviteit.

Vragen?
Contactformulier